Skip to content

vi är ett

13 december 2009
tags: ,

din långdragna suck över dålig service på konsum igår kväll tog kassörskan med sig hem och ut över sin oskyldige man som sedan låg och grubblade halva natten på hans del i det hela vilket gjorde att han försov sig, missade dusch, rakning och frukost och kom för sent till jobbet.

väl där undvek han sin sedvanliga high five med kollegan som sett den som en självklarhet och därför sjönk ner lite extra i kontorsstolen, tappade fokus på sina arbetsuppgifter och lämnade in månadsrapporten en dag för sent ännu en gång, chefen sa ”många bäckar små” och bad honom ta med sig sina saker, lämna byggnaden och aldrig mer återvända.

frustrationen brände ända ut i fingerspetsarna och inne i sina egna tankar tog han ett felsteg ut i gatan där taxibilen kom som ett brev på posten i hög hastighet och chauffören som pliktskyldigt skött sitt jobb i trettiofem år började fundera på om det inte var dags att pensionera sig snart.

senare framåt kvällen körde chauffören hem en man mot sitt hem och plötsligt avbröts han i sina dystra tankebanor av att mannen kallade honom alla möjliga saker man inte kallar en annan människa – ”idiot, fitta, helvetesjävlakukchaufför” – bara för att han hade missat en avfart vilket ledde till att mannen missade början av champions league-finalen och därför endast svarade med en irriterad grymtning på sin frus fråga om hur jobbet gått idag.

hon, som förberett en romantisk middag åt sig och sin man, svalde sin ilska och somnade sent den kvällen, funderandes på deras framtid tillsammans och morgonen efter satte hon sig trött och grinig i kassan och hälsade korthugget på dagens första kund utan att möta dennes blick.

du, irriterad av hennes dåliga service, frågade dig varför du som oskyldig ska drabbas av att hon har en dålig dag, innan du traskade ut ur matbutiken med kassen i handen och ett bistert uttryck i ansiktet.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. hjalmar permalink
  21 december 2009 19:17

  riktigt bra!

 2. 24 december 2009 10:12

  Hej Kappe – har missat flytten till denna blogg. Men bættre sent æn aldrig! Ønskar dig en riktigt Glædelig Jul från København.

 3. Madeleine ö permalink
  28 december 2009 20:06

  Så OTROLIGT bra skrivet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: