Skip to content

Samarbetskonsumtion

22 december 2010

… eller collaborative consumption om man vill använda den fräsigare engelska termen.
1. Se videon:

2. Fundera: vad har jag som jag aldrig använder längre? Lästa böcker, sedda filmer, klädesplagg jag tröttnat på, möbler som bara tar plats?

3. Börja byta grejer med varann. Utan pengar inblandat. Skänk bort saker. På Blocket kan man söka på bortskänkes och hitta massa saker helt gratis (här för Stockholm). Finns flera Facebookgrupper också: en, två i Stockholm och en i Uppsala.

K

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. 22 december 2010 20:52

  Jag och mina tjejkompisar ger bort kläder när vi går upp eller ner i vikt eller köper något som inte passar. En riktigt bra idé tycker jag. Detsamma gäller ju för möbler och elektronik. Böcker och filmer däremot… De vill man ju ha kvar (men de kan ju lånas ut). Fint att du bryr du så mycket om sånt som många annars inte tänker på.

 2. 25 december 2010 23:57

  Det är nog lite fånigt men jag köper bara böcker och filmer som jag fullkomligt älskar. Visst, samlingen blir betydligt mindre men om jag köper något som inte faller mig i smaken kommer de stirra på mig från sin hylla. Inte så zen om du frågar mig. Men det är svårt att leva i ett konsumtionsepitet samhälle, även om man själv inte köper saker man inte vill ha händer det ju att andra gör det.
  Blev riktigt glad att min mamma rensat i sitt linneskåp och nu gett mig en handbroderad duk (från gammelfarmor) och sängkläder (samma tant). Det är ju sånt som folk slänger utan att förstå att det faktiskt finns de som tycker om dukar med skeva kanter eller påslakan med gamla mönster och omoderna färger.

 3. 25 december 2010 23:59

  Konsumtionsdrivet*, det är roligt hur det blir med mobiler ibland.

 4. Micaela permalink
  06 januari 2011 21:29

  Skäms på uppdateringen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: